India, het land van hindoeïsme en vele tempels. India is onbeschrijflijk en onvergetelijk, en je kunt dat alleen ervaren door het land zelf te bezoeken. Alles wat je je zich maar kunt wensen, vind je in India. Je zult worden begroet met het prachtige ´Namaste´, dat respect en verwelkoming uitdrukt. Het wordt je in alle oprechtheid, met de handen gevouwen en het hoofd gebogen toegewenst, als een eerste voorbeeld van de gastvrijheid die je in India zult aantreffen.

De koele en frisse schoonheid van de Himalaya, de eindeloze witte stranden en wuivende palmen in Zuid-India en in Goa, de wereldberoemde Taj Mahal en de heilige stad Varanasi.

Verwen jezelf met een verblijf in hotels in de traditionele stijl. Proef de sfeer van de drukke, kleurrijke Indiase winkelstraten of de rijke smaak van tropisch fruit. Bekijk de vrome gelovigen in de druk bewerkte oude tempels. Geniet van de van heerlijke bloemen, kruidige gerechten en wierook. Geniet van de artiesten en muzikanten die je op straat zult tegenkomen. Maak een rit met de fietstaxi of gemotoriseerde riksja’s of rust heerlijk uit in een door paarden getrokken Victoria koets terwijl je langs de vele bezienswaardigheden wordt gevoerd…

indiase markt

Eten en drinken

India, een land met veel kleuren en geuren en waar de mensen ook van koken en lekker eten houden. India staat bekend om zijn lekkere curries, broden, veel verschillende gerechten in 1 maaltijd en eten met de handen. Indiaas koken is veelzijdig en ook voor ieder wat wils.

In de Indiase keuken wordt veel gebruikt gemaakt van verschillende soorten rijst, granen, aardappelen, groenten en specerijen en verse kruiden die tot garam massala’s (aromatische mengsels) gemalen worden. De Garam Masala kan per streek en per gerecht verschillen. Curry’s, tandoori en die met rijst, of met vers brood gegeten worden, zijn bekende Indiase gerechten. Tevens maakt men veel gebruikt van peulvruchten en paneer (soort kaas) en er wordt gebakken in ghee (geklaarde boter) en olie. In de regel bestaat een Indiase maaltijd uit allerlei aparte gerechten, die tegelijk op tafel verschijnen. De ‘thali’ (een schotel met verschillende gerechten) is populair. Op vleesgebied eet men vooral lam, geit en gevogelte. Ook vis is erg geliefd. Bij vrijwel iedere maaltijd wordt roti of naan gegeten, typisch Indiaas brood.

De verschillende godsdiensten in India hebben een grote invloed op de Indiase keuken. De koe is volgens het hindoeïsme een heilig dier en daarom zullen hindoes geen rundvlees eten. De islamieten zullen echter geen varkensvlees eten omdat zij een varken als onrein beschouwen. Aangezien veel hindoes helemaal geen vlees eten zijn verreweg de meeste Indiase gerechten vegetarisch. Traditioneel eet men in India met de rechterhand. De linkerhand raakt het eten nooit aan en wordt als onrein beschouwd.

India’s nationale drank is thee, beter bekend als “chai”. Het drinken van chai is in India een dagelijks ritueel. Chai is een mix van thee, specerijen, water, melk en suiker. In veel dorpen en steden kun je chai op straat kopen. Daar waar alcohol is toegestaan (Goa bijvoorbeeld), is bier populair. Probeer eens een Kingfisher, lekker en zeer betaalbaar.