Ingrediënten

1 kg runderlappen, 3 el olie, 200 g ontbijtspek, in reepjes, 2 grote uien in ringen, 1 winterwortel, in plakjes, 1 teentje knoflook, 2 el bloem, 1 fles rode goede wijn, 2 takjes tijm, 3 takjes peterselie,   1 blaadje laurier, 2 stengels bleekselderij, 2 kruidnagels, 250 g champignons in vieren gesneden,klein handje zilveruitjes.

Bereidingswijze

Snijd de runderlappen in stukken en bak ze in 2 el hete olie in gedeelten rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en bak de reepjes ontbijtspek bruin in het achtergebleven braadvet. Bak de ringen van de grote uien, de plakjes winterwortel en het geperste teentje knoflook 10 minuten mee. Leg het vlees terug in de pan, strooi er de bloem over en verwarm alles al roerende 3 minuten. Verwarm 1 fles rode wijn en schenk deze over het vlees (niet de wijn er koud bij schenken, dan wordt het vlees taai!). Voeg eventueel wat vleesbouillon toe, het vlees moet net onder staan. Voeg de tijm, peterselie, laurier, bleekselderij en kruidnagels toe en zout en peper naar smaak. Stoof het vlees afgedekt op zacht vuur (of in de oven op 150 graden) 2,5 – 3 uur. Bak 20 minuten voor het einde van de stooftijd de champignons circa 5 minuten op hoog vuur in 1 el olie. Voeg de champignons bij het vlees en voeg de zilveruitjes toe en stoof ze 15 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.