Frankrijk is voor Nederlandse toeristen één van de populairste vakantiebestemmingen. Door de verschillende bezienswaardigheden en mogelijkheden die het land biedt komen er het hele jaar door toeristen naar Frankrijk. Vooral de hoofdstad Parijs ontbreekt zelden binnen het reisschema van toeristen.

Verlangt u al naar een glaasje wijn op een terras? Of u nu op zoek bent naar een strandvakantie in een levendige badplaats, naar rust en ruimte of liever een actieve vakantie wilt. Er is voor een ieder ontzettend veel te zien qua steden en natuurschoon. En tijdens uw vakantie kunt u volop genieten van de Franse keuken en de wijnen.
Frankrijk is een land met een grote variatie aan landschappen en bewoners.
In het oosten vindt men bijvoorbeeld de Elzas-regio (hoofdstad: Straatsburg), een gebied dat tamelijk Duits aandoet (en dat in het verleden ook deel heeft uitgemaakt van Duitsland).
Heel anders, qua klimaat, landschap en “mentaliteit”, is het zonnige zuiden van Frankrijk: de Middellandse-Zeekust (ook wel bekend als Côte d’Azur), met steden als Marseille, Cannes, Saint-Tropez en Nice.
Tot Frankrijk behoren ook een aantal overzeese gebieden zoals Réunion, Martinique en Frans Guyana.

De term ‘leven als een God in Frankrijk’ is iets wat je nog steeds regelmatig hoort.
Frankrijk is een land met een zeer eigen cultuur, waar de Fransen dan ook zeer trots op zijn.

 

Eten en drinken

De Fransen houden enorm van lekker eten en drinken. De Franse keuken is de beroemdste keuken ter wereld. Zo komt bouillabaisse, een soep met minstens vier soorten vis, uit Marseille. De spektaart uit de Lorraine, heet de quiche loraine. In Bretagne heb heerlijke gerechten van lamsvlees. Zo heeft ieder Franse regio wel een specialiteit.
Naarmate je meer naar het zuiden gaat worden de gerechten vaak gekruider en neemt het gebruik van knoflook toe. Het eten in het noordoosten lijkt veel meer op het eten van de Duitse keuken.
Bij het eten staat altijd een mandje brood op tafel en meestal zowel water als wijn.

Op culinair gebied staat Frankrijk aan de top. Maar ook een ‘gewone’ lunch en het diner zijn het belangrijkste moment van de dag en er wordt uitgebreid de tijd genomen om te genieten van het eten!

De Franse kazen(wel 400 soorten) zijn ook wereldberoemd. Zij zijn vooral bekend om hun verscheidenheid in smaak en uiterlijk. De bekendste zijn: smeltkaas, blauwaderkaas, witte-korstkaas en geitenkaas.

In Frankrijk wordt zeer veel wijn gedronken. Zelfs de kinderen drinken met het eten een tafelwijntje mee.
Er zijn veel verschillende soorten wijnen. De rode Bordeaux is buiten Frankrijk de bekendste wijn. Champagne is een mousserende wijn, die wordt geproduceerd in het gelijknamige gebied in Frankrijk.