Italiaanse mosselen

Ingrediënten

  • 2 kg verse mosselen
  • Droge witte wijn
  • Verse knoflook, zout, peper, ui, verse basilicum, groenten bouillon poeder, verse tomaten, tomatenpuree

Voorbereiding

  • Mosselen wassen
  • 4 teentjes knoflook fijn hakken
  • 1 flinke ui grof snipperen
  • 6 tomaten ontvellen en in kleine stukjes snijden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Paar blaadjes basilicum plukken

Bereidingswijze

Olijfolie in pan en knoflook en ui fruiten. Tomatenpuree toevoegen en ontzuren. Dan tomaten toevoegen. Het geheel kapot koken. Beetje witte wijn toevoegen. Op smaak brengen met zout, peper en bouillonpoeder. Wanneer saus te dun is, iets aandikken met maïzena. als laatste de basilicum toevoegen en even kort de staafmixer erdoor halen.

Ondertussen de mosselen koken in witte wijn, met wat zout en peper totdat de mosselschelpen open gaan staan en de mosselen stevig aanvoelen. de mosselen afgieten, in mosselpan of schaal doen, saus eroverheen scheppen en serveren.

Afgarneren met blaadjes basilicum of peterselie.

Buon appetito! Eet smakelijk!