Osso Bucco is een bekend Italiaans vleesgerecht. Maak met dit recept zelf kalfsschenkel zoals ze dat in Milaan klaarmaken. Doorgaans wordt osso bucco met gremolata en risotto geserveerd.

Ingrediënten

  • 1 kg kalfschenkel in plakken van gelijke dikte gezaagd. ca. 3 cm dik
  • 2 fijngehakte grote uien
  • 2 bleekselderijstengels, fijngesneden
  • 3 tenen fijngehakte knoflook
  • 400 gr wortelen, in kleine blokjes
  • 500 gr tomaten, ontveld, ontpit en in blokjes gesneden
  • 5 dl Runderbouillon
  • 1 dl droge witte wijn
  • Tijm en oregano
  • 1 el geraspte sinaasappelschil
  • 3 el gehakte peterselie
  • beetje bloem
  • olijfolie

Bereidingswijze

De kalfsschenkel licht bloemen.

Een scheutje olie in de pan verhitten en de schenkels rondom mooi bruin bakken, de uien, bleekselderij, knoflook en wortelen toevoegen, bestrooien met wat zout en 10 minuten laten sudderen.

Intussen de bouillon en de wijn in een pannetje verwarmen en bij het gerecht schenken, de tijm, oregano en de tomaat toevoegen, op smaak brengen met peper en zout. Dan het deksel op de pan en anderhalf uur laten sudderen. De geraspte sinaasappelschil toevoegen en nog een minuutje doorkoken.

In een mooie schaal opdienen en bestrooien met peterselie.

Buon appetito! Eet smakelijk!

Osso bucco