Ingrediënten
400 g kruimige aardappels -  200 g kabeljauwfilet – 2 bosuitjes – 3 takjes bladpeterselie - 1 eidooier -1 eiwit –50 gr roomboter-zout- versgemalen peper – 1 citroen – 50 g paneermeel – plantaardige olie.

Bereiding
Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 15 min gaar. Stamp fijn. Pocheer de kabeljauw in 8a10 minuten gaar. Giet de kabeljauw af en maak hier stukjes van. Snij de bosuitjes fijn en hak de peterselie, en doe deze samen met de kabeljauw peper en zout bij de aardappels. Voeg nu de eidooier en de roomboter bij het aardappel mengsel en meng dit goed. Doe het aardappelmengsel in een spuitzak en spuit hier pillen van met de dikte van de kroket. Laat dit en paar uur opstijven in de diepvriezer. Snij nu de pillen op maat haal ze door het eiwit en dan door het paneermeel. Verhit de olie tot 180 °C en bak hierin de kroketjes met 6 tegelijk goudbruin. Laat in een met keukenpapier bekleed vergiet uitlekken. Bak op deze wijze ook de overige kroketjes. Leg de kroketjes op een schaal en serveer er partjes citroen bij.

Buen provecho! Eet smakelijk!