Spaanse gehaktballetjes

Ingrediënten

  • 600 gr Kalfsgehakt
  • 1 ei
  • 3 geperste teentjes knoflook
  • 4 eetlepels fijngesneden peterselie
  • gehaktkruiden
  • zout en peper
  • 2 ontkorste plakjes witbrood
  • 2 eetlepels rode wijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 fijngesneden ui
  • 3 ontvelde tomaten in blokjes
  • 1 dl kippenbouillon

Bereiding

Meng het gehakt met het ei, de knoflook, 2 eetlepels peterselie, gehaktkruiden, zout en peper. Week het brood in de rode wijn en kneed het door het gehaktmengsel. Vorm van het mengsel mooie borrel balletjes.

Verhit de olie en bak de balletjes hierin rondom bruin. Bak de ui ± 5 minuten mee. Voeg de tomaat en de bouillon toe en laat de gehaktballetjes afgedekt op laag vuur ± 30 minuten sudderen.

Neem de gehaktballetjes uit de pan en pureer de saus met een staafmixer. Breng de saus op smaak met zout en peper en schenk haar over de gehaktballetjes. Strooi er 2 eetlepels peterselie over.

Buen provecho! Eet smakelijk!